مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انجام بیش از 64 هزار مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر طی 6 ماهه نخست امسال خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، امروزه بحث پیشگیری از حوادث کار و رعایت مقررات قانونی بخشی از اهداف بازرسان کار است که نه تنها در کاهش هزینه های اضافی ناشی از حوادث موثر است، بلکه در درازمدت اجتماعی و اقتصادی نیز موثر است. مزایایی مانند حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید باعث ایجاد انگیزه در کارفرمایان می شود.
مدیرکل بازرسی کار وزارت کار از حدود 65 هزار مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر در 6 ماهه نخست سال خبر داد و گفت: مشارکت کمیته های حفاظت فنی و بهداشت در کار ایمن سازی محیط کار تا 106 مورد محقق شد. ٪ در طول این مدت. بازرسان کار با نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانون کار و مقررات حفاظت فنی و ایمنی، در حفظ جان نیروی کار، ارتقای کیفیت و بهره وری تولید و همچنین امنیت شغلی کارگران مؤثر هستند. بنابراین هرچه نظارت بر کارگاه ها و محیط های کاری کاملتر و به روزتر باشد، از حوادث کار کاسته خواهد شد.
سالانه 420000 بازرسی در کارگاههای سراسر کشور برای نظارت بر حفظ و حراست از نیروی کار انجام میشود و حدود 360000 اخطار رفع نقص به کارگاهها صادر میشود.
طبق آمار، حدود 23 هزار کمیته حفاظت فنی در کشور و در کارگاه های بیش از 25 نفره به منظور حفاظت از نیروی کار تشکیل شده است.
در این خصوص احمدرضا پرنده – مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – با اشاره به تحقق طرح های تحول در این حوزه طی شش ماهه نخست امسال، گفت: مشارکت حفاظت فنی و کمیته های بهداشت حرفه ای در ایمن سازی محل کار در شش ماهه نخست سال جاری 106 درصد است. این امر محقق شد و این تعداد در مدت مذکور به 24 هزار و 826 کمیته فنی حفاظت و بهداشت کار رسید.
وی از انجام 64 هزار و 903 بازرسی از کارگاه های پرخطر در این مدت خبر داد و گفت: برنامه های تحول اداره کل بازرسی کار در بازرسی از کارگاه های پرخطر طی نیمه اول سال 1402 100 درصد محقق شده است. .
بازرسان کار با مراجعه به واحدهای اقتصادی و هشدار به موقع مکان های خطرناک از بروز حوادث ناشی از کار که می تواند عواقب زیادی برای افراد، خانواده ها و جامعه داشته باشد جلوگیری می کنند.
تشکیل اداره کل بازرسی کار به منظور حفظ و صیانت از نیروی کار و بر اساس ماده 96 قانون کار، انتظار می رود وظیفه نظارت عالیه بر کلیه کارگاه های مشمول قانون کار را انجام دهد. بر اساس قانون کار، با نظارت بازرسان کار، خدمات کار و دادستانی از فعالیت کارگاههای خطرناک جلوگیری میشود و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی در واحدی، بازرسان با همکاری دادستانهای محل درب آنها را میبندند. واحد تولیدی به منظور حفظ و حراست از نیروی کار.
بسیاری از کارشناسان بر لزوم افزایش هر ساله کارگروه های بهداشت حرفه ای و حفاظت فنی در کارگاه های مشمول قانون کار تاکید دارند و معتقدند دانش آموزان باید در رشته های ایمنی آموزش ببینند تا بتوانند به عنوان نگهبان یا موارد مشابه فعالیت کنند. عنوان در کارگاه ها .
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس مواد 85 و 95 قانون کار، کارفرمایان موظف به تامین شرایط محیط کار ایمن، تامین تجهیزات ایمن، ماشین آلات ایمن، آموزش ایمنی کارگران، تجهیزات ایمنی، حفاظت فردی، آموزش فنی و نظارت هستند.
انتهای پیام