وزیر صمت گفت: پیشنهاد می کنم در دو سطح مبادلات را دنبال کنیم، اول مبادله کالا که کالاهای ایرانی به ارمنستان و کالاهای ارمنی وارد ایران می شود و سطح دوم سرمایه گذاری در کشورهاست تا سرمایه گذاران ارمنی بتوانند. وارد ایران شوید و بالعکس سرمایه گذاران ما می توانند در ارمنستان نیز فعالیت کنند. سطح دوم مهم تر و عمیق تر به نظر می رسد.
وزیر اقتصاد ارمنستان با بیان اینکه میزان صادرات ارمنستان 3 میلیارد دلار است، افزود: از این رقم 800 میلیون دلار برای صادرات کالا به روسیه اختصاص دارد. در حال حاضر با توجه به اختلافات روسیه و اوکراین و توسعه نرخ روبل، به نظر می رسد صادرات ما در این بخش حدود 40 درصد کاهش یابد. برای جبران این کاهش باید صادرات خود را به ایران و شبه جزیره عربستان افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه روابط ایران و ارمنستان می تواند چندجانبه باشد، گفت: ظرفیت دو کشور فراتر از تبادلات دوجانبه است و می توانیم چندین کشور را در زمینه مسائل اقتصادی به هم متصل کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تولید مشترک خودرو در ارمنستان را از دیگر ظرفیت ها دانست و گفت: خط تولید ایران خودرو در آذربایجان روزانه 10 دستگاه خودرو تولید می کند و در ارمنستان به صورت مشارکتی قابل انجام است.
وی به تعاملات خود با وزیر اسبق راه و شهرسازی ایران اشاره کرد و افزود: قرار بود راه های ایران و ارمنستان برای ترانزیت کالا آسان شود. در حال حاضر کامیون های دو طرف در ترانزیت کالا مشکل دارند و ما آمادگی داریم این مشکلات را برطرف کنیم. ما می خواهیم کامیون های ارمنی به آرامی از خاک ایران عبور کرده و به شبه جزیره عربستان نیز برسند. در این راستا آمادگی داریم تا میزان عوارض کامیون های ایرانی در خاک ارمنستان را از 250 دلار به 60 دلار افزایش دهیم.
واهان کروبیان وزیر اقتصاد ارمنستان نیز با بیان اینکه این کشور روابط بسیار خوبی با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا دارد، گفت: با توجه به درگیری روسیه و اوکراین، روابط بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا بسیار مهم شده است.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سیدرضا فاطمی امین در دیدار با واهان کروبیان وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان در ایروان افزود: ایران و ارمنستان از نظر سیاسی و فرهنگی همکاری های زیادی داشتند اما متأسفانه روابط اقتصادی ما ادامه دارد. خیلی عقب تر از روابط سیاسی و فرهنگی این دو کشور بود و امروز وظیفه ما تقویت روابط اقتصادی است.
فاطمی امین همچنین با اشاره به اسکان تعداد زیادی از ارامنه در جهان گفت: با استفاده از این ظرفیت می توان تولید مشترک خودرو و لوازم خانگی را به سراسر جهان صادر کرد.
فاطمی امین همچنین تقویت کریدور شمال – جنوب را از اولویت های کشورمان دانست و تصریح کرد: چهار محور اصلی در این کریدور تعریف شده که یکی از آنها از ارمنستان می گذرد و تقویت ترانزیتی دو کشور باید انجام شود. در این زمینه ساخته شود.
وزیر صنعت با بیان اینکه امسال تجارت خارجی ایران به نزدیک به 100 میلیارد دلار می رسد، گفت: از این رقم 80 میلیارد دلار بدون نفت به تجارت باز می گردد.
وی با اشاره به سفرهای اخیر خود به کشورهای عربی گفت: می توانیم محصولات ارمنستان، ایران و کشورهای عربی را با روش مبادله مبادله کنیم و همچنین می توانیم با این روش گاو زنده و گوشت صادر کنیم.
وی افزود: برای توسعه روابط تجاری می توانیم 10 قلم کالا به ایران صادر کنیم. از طرفی ایران نیز می تواند به صورت نامحدود به ارمنستان صادرات داشته باشد تا بتوانیم این کالاها را به کشورهای اوراسیا و کل دنیا بفروشیم.
absnews
وی گفت: ما قابلیت هایی داریم که می توانند مکمل یکدیگر باشند، اما اکنون نقل و انتقالات مالی یکی از موانع اصلی رشد روابط اقتصادی است، هرچند از روش هایی مانند پاکی استفاده می کنیم که بسیار موثر بوده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز