16:16 – 02 نوامبر 1403
عباس علی آبادی امروز (چهارشنبه، دوم آبان) در نشست سومین اجلاس وزرای انرژی مجمع کمربند و جاده که با حضور ژانگ جیانگ هوا، رئیس سازمان ملی انرژی چین و ژو در چین در حال برگزاری است، گفت: نایشیانگ، فرماندار شاندونگ: این اجلاس به ابتکار دولت چین و با هدف… ایجاد بستر مناسب برای دستیابی کشورهای عضو به اهداف توسعه ای خود برگزار می شود.
وی با ابراز خرسندی از فرصت پیش آمده برای عضویت جمهوری اسلامی ایران در طرح مشارکت انرژی «یک کمربند، یک جاده»، افزود: امیدوارم این مشارکت (مشارکت انرژی) اثرات مثبتی بر کشورهای ذینفع داشته باشد. و همکاری های اقتصادی در منطقه است. حوزه انرژی سطح جهانی را ارتقا می دهد و با ایجاد ابتکارات برای جامعه انسانی به ایجاد پایه های جدید برای پیشرفت جامعه جهانی کمک می کند.
آمادگی ایران برای تقویت روابط با کشورهای عضو در زمینه انتقال انرژی
وزیر نیرو با اشاره به آمادگی ایران برای تقویت روابط با کشورهای عضو در زمینه انتقال انرژی، به صورت دوجانبه یا چندجانبه تصریح کرد: ایران در تلاش است تا علاوه بر استفاده بهینه از توانمندی های خود به سمت انرژی های تجدیدپذیر دست یابد. حوزه انرژی فسیلی در دسترس بودن انرژی
تشکیل بازاری جداگانه برای خرید و فروش برق تجدیدپذیر
علی آبادی با تاکید بر اینکه ایران زیرساخت های لازم را برای جذب سرمایه گذاری در توسعه انرژی های تجدیدپذیر فراهم کرده است، افزود: تشکیل بازار جداگانه خرید و فروش برق تجدیدپذیر یکی از اقدامات زیربنایی ایران در این زمینه است.
وزیر نیرو تصریح کرد: قیمت برق تجدیدپذیر در این بازار باعث جذابیت سرمایه گذاری در این زمینه شده است برق در این بازارها فروخته و تحویل نمی شود، به جای تامین سوخت های فسیلی، هزینه های شبکه ملی را برای برق تجدیدپذیر پرداخت می کند.
افزایش 30000 مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیر کشور طی پنج سال آینده
وی با اشاره به برنامه ایران برای توسعه ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر گفت: دولت ایران در نظر دارد با حمایت و تشویق سرمایه گذاری در این حوزه در پنج سال آینده حداقل 30 هزار مگاوات به ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر کشور اضافه کند و بر این اساس سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در ایران بسیار جذاب شده است.
علی آبادی با بیان اینکه ایران آماده پذیرش سرمایه گذاری در این زمینه با مدل های اقتصادی جذاب است، گفت: با توسعه انرژی های تجدیدپذیر در ایران، اهمیت مولدهای ذخیره ساز بیش از گذشته مشخص شده است و بر این اساس می توان گفت. که سرمایه گذاری در این بخش اولویت کشور است و همچنین مدل های جذاب برای سرمایه گذاران خارجی در این زمینه شناسایی خواهد شد.
وی با اعلام اینکه تمرکز بر شبکه هوشمند برق، استفاده از فناوری های دیجیتال و توسعه کسب و کارهای مرتبط از دیگر برنامه های ایران در راستای گذار انرژی است، یادآور شد: ایران در دست سرمایه گذاران چینی و سایر کشورها و شرکت های علاقه مند به این شهر است. و همچنین شبکه هوشمند را به گرمی فشار می دهد.
برنامه برقی سازی حمل و نقل ایران با جدیت در حال اجراست
وزیر نیرو همچنین به برنامه های پیش بینی شده برای برق رسانی حمل و نقل در کشور پرداخت و گفت: برنامه برق رسانی حمل و نقل ایران با جدیت در حال پیگیری است و اقدامات مهمی در زمینه توسعه زیرساخت شارژرهای انرژی انجام شده است. خودروهای برقی و اتوبوسی در ایران اجرا شده و در حال اجراست.
علی آبادی تاکید کرد: بازار بزرگ و بی آلایش ایران فرصت های جذاب بسیاری را برای سرمایه گذاری و توسعه همکاری با شرکت های ایرانی در زمینه تولید خودرو، لکوموتیو برقی و سایر تجهیزات به ویژه در حوزه انرژی فراهم می کند.
وی افزود: ایران به لطف توانمندیهای ممتاز فناوری در صنعت برق و انرژی و در اختیار داشتن شرکتهای معتبر، بزرگ و بینالمللی در این زمینه، میتواند مکمل توان شرکتهای چینی و سایر کشورهای علاقهمند برای توسعه صادرات نه تنها به ایران، بلکه همچنین به کشورهای دیگر. کشورهای منطقه.
به گفته علی آبادی؛ با توجه به توانمندیهای گسترده ایران در صنایع مذکور، میتوان با شناسایی همکاریهای برد-برد بین شرکتهای معتبر داخلی و خارجی، خدمات و محصولات مرتبط را با قیمتهای بسیار رقابتی به بازارهای بزرگ کشورهای منطقه ارائه کرد.
استقبال ایران برای جذب سرمایه از شرکت های خارجی
وی در این زمینه با اشاره به استقبال ایران از جذب سرمایه تمامی شرکت های خارجی گفت: این شرکت ها می توانند با استفاده از مدل های سرمایه گذاری برد-برد با مشارکت شرکت های ایرانی در زمینه های جذاب ذکر شده سرمایه گذاری کنند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه ایران دومین کشور شناخته شده ذخایر گازی و چهارمین کشور شناخته شده ذخایر نفتی در جهان است، خاطرنشان کرد: اکنون در صورت وجود تامین کنندگان مالی برای توسعه همزمان میدان نفت یا گاز و پروژه با ساخت نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر با مدلی مشابه سیستم BOT، ما تضمین پرداخت اصل و سود وجوه سرمایه گذاری شده و هزینه های توسعه میدان را از سایت نفت یا گاز در میدان مورد نظر می کنیم.
علی آبادی تصریح کرد: این مدل مالی پیشرفته روشی است که اکثر شرکت های فعال در حوزه نفت و گاز مرتبط با توسعه انرژی های تجدیدپذیر شناخته شده اند.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی و تلاش جدی مسئولان و دستگاه های اجرایی در تمامی کشورهای عضو در جهت توسعه همکاری های اقتصادی و رشد تجاری از این فرصت بهره مند شده و شاهد ارتقای کمی و کیفی همکاری ها باشیم. . و از نتایج آن برای دستیابی به رشد و شکوفایی اقتصادی برای مردم کشورهایمان استفاده کنیم.