متن گفتگوی رویداد۲۴ با محمود واعظی را در ادامه بخوانید:
*اخیراً خبرگزاری ای بی اس نیوز در گزارشی به نقل از نزدیکان آقای روحانی نوشت که وی قصد شرکت در انتخابات مجلس را دارد. ظاهرا به دیدار سال نو آقای روحانی با مسئولان دولتی اشاره کرده اند. آیا آقای روحانی قصد شرکت در انتخابات مجلس را دارد؟
– دکتر روحانی هر سال روزی را برای عید نوروز یا غدیر انتخاب می کند و جلسه ای ترتیب می دهد. این دیدار امسال هم برگزار شد و در این دیدار دیدنی عید صحبت های مختلفی رد و بدل شد و ربطی به بحث انتخابات نداشت و اصلاً جلسه انتخاباتی نبود و فقط یک دیدار عید دیدنی بود. آقای روحانی در این دیدار با اشاره به اینکه امسال سال انتخابات است و در این زمینه بسیار مهم است و باید به گونه ای مدیریت شود که علاوه بر افزایش مشارکت و سرمایه اجتماعی این سیستم همچنین در یک فضای پرشور و رقابتی و در ایمنی کامل انجام می شود. بنابراین اخباری که برخی افراد مطرح کرده اند تنها فضاسازی می کند و به ندرت اشاره ای به حضور آنها در انتخابات شده است. من فکر نمی کنم آنها بخواهند در انتخابات مجلس شرکت کنند و تا به حال چیزی نشنیده ام.
* آیا دلیل خاصی برای مطرح شدن چنین اخباری از سوی ایشان وجود دارد؟
– باید بگویم در طول 8 سال دولت روحانی مدام اخبار جعلی علیه دولت درست کردند و اخبار جعلی که الان می سازند مشکل جدیدی نیست. این همه تبلیغات علیه دولت را تعدیل کرده اند و الان به وضعیتی نگاه می کنند که در این بیست ماهی که در رأس حکومت بوده اند، به وجود آمده است. تصور میکنم به خاطر عملکردشان، مردم دیگر آن حرفها را از آنها نمیپذیرند.
* صرف نظر از صحت یا کذب بودن خبر، به نظر شما در شرایط فعلی و اتفاقات پیش آمده بهتر است در انتخابات مجلس شرکت کنید یا فضا را آنقدر عجیب و ناراحت کننده می دانید که عملا امکان ندارد آیا برنامه خاصی دارید؟
– ایشان در دیدار اخیر رهبری با مسئولان تاکید کردند که انتخابات امسال باید رقابتی، پرشور و امن باشد. البته فکر می کنم بستگی به سیاست هایی دارد که شورای نگهبان و وزارت کشور بر اساس فرمایشات رهبری اتخاذ کنند. سیاست و رویکرد حزب اعتدال و توسعه همیشه حضور فعال در انتخابات است، اما منتظریم ببینیم شورای نگهبان چه سیاستی را اتخاذ خواهد کرد.
* روحانی در سخنرانی نوروزی خود پیشنهاد برگزاری همه پرسی برای حل مشکلات کشور را داد. از نظر شما آیا این طرح می تواند به حل مشکلات پیش رو منجر شود؟
– رفراندوم موضوع عجیب و جدیدی نیست و همه سازوکارهای آن در قانون اساسی کشور مشخص شده است. ما قبل از رحلت امام هم رفراندوم داشتیم. رفراندوم در قانون اساسی ما به این معناست که در این کشور بن بست وجود ندارد و هر جا موضوع پیچیده ای پیش می آید به نظر مردم رجوع می کنیم. صحبت های آقای روحانی هم همین بود.
* اگر یادتان باشد آقای رئیسی در مناظره های سال 1395 با اشاره به اینکه «آقای روحانی مدام می گوید دولت قبل، دولت قبلی است»، پیشنهاد داد «یک بار مناظره کنیم تا تکلیف دولت قبل مشخص شود. . “نظر شما در مورد این مشکل چیست؟
– فراموش نکنیم که تا چند ماه دیگر نیمی از دولت رئیس جمهور تمام می شود. نمایندگان دولت فعلی مدام می گویند که دولت قبل در هیچ پرونده ای به ویژه پرونده اقتصادی موفق نبوده است! اگر موفقیتی مثل خرید واکسن توسط دولت روحانی باشد، می گویند ما خریدیم!
موضوع پیمان شانگهای را به خاطر بسپارید. تمام کارهایش را آقای ظریف و همکارانش انجام دادند و فقط یک امضا مانده بود که گفتند کار ماست! و در هفته های اول که دولت جدید روی کار آمد. چطور شد که نزدیک به دو سال بعد از روی کار آمدن دولت، همه ناکارآمدی ها را به گردن دولت قبل انداختید؟ شما از مشکلات دولت خبر نداشتید؟
در شرایط کنونی که دولت با ضعف ها و مشکلاتی روبه رو است و شرایط اقتصادی و معیشتی مردم مناسب نیست و با گرانی کالاهای مورد نیاز روزانه مردم مواجه هستیم، نمی خواهیم علناً در مورد ضعف های دولت صحبت کنید. از زمان روی کار آمدن دولت جدید ما سکوت کرده ایم تا دولت بتواند با آرامش کار خود را انجام دهد اما از روزی که آمدند به سکوت خود ادامه دادند. این بار و البته به اجبار، اگر اتهامات آقای میرکاظمی که به دروغ به دولت ما زده شده و به من ارجاع نشده است، حرفی نمی زنم.
ما همچنان به کمک به دولت برای موفقیت و حل مشکلات آن معتقدیم. ما آماده هرگونه کمکی به دولت هستیم زیرا منافع ملی و رفاه مردم برای ما مهم است. اما در مورد صحبت های آقای رئیسی معتقدم این رفتارها فرافکنی است و باعث تفرقه و دوقطبی می شود و ما نمی خواهیم در کشور دوقطبی ایجاد کنیم. ما نمی خواهیم دولت به حاشیه برود، زیرا 8 سال است که در دولت هستیم و متوجه عقب نشینی های دولت هستیم.
* بزرگترین نقطه ضعف دولت ریاست جمهوری چیست؟ با توجه به اینکه تجربه شما در دولت مناسب است، اگر بخواهید به دولت ایشان پیشنهاد بدهید، چه می گویید؟
– تیم حاضر در دولت به خصوص تیم اقتصادی ضعیف و ناهماهنگ است، بنابراین فکر می کنم باید تغییراتی در تیم دولت ایجاد شود و افراد متخصص و توانمند به تیم اضافه شوند. آقای رئیس جامهور که مدام در مصاحبه ها و سخنرانی ها سفارش می کند که مشکلات باید حل شود. پس چه کسی باید این کار را انجام دهد و مشکلات را حل کند؟ طبیعی است که دست دولت است و دولت باید کار را انجام دهد و حل مشکلات نیاز به برنامه دارد و تنها با دستور دادن حل نمی شود.