دبیر جشنواره ملی جهادگران از آغاز پیش رویداد پنجمین دوره این جشنواره خبر داد و گفت: این جشنواره در حوزه های فرهنگی، هنری، اقتصادی، اشتغال، محرومیت زدایی و سلامت برگزار می شود. برای ترویج گفتمان خدمت
سوال: چه برنامه هایی برای این پیش رویداد وجود دارد؟
آقای حیدرپور: پنجمین جشن ملی جهادی امسال در حال برگزاری است. مخاطبان این جشنواره؛ گروه های جهادی و خدماتی در سراسر کشور وجود دارد. مهمترین هدفی که جشنواره دنبال می کند؛ ترویج و گسترش نهضت های جهادی چیزی است که از دو جهت مهم دنبال می کنیم.
اولاً از بهترین الگوها و طرحها در حوزه ارائه خدمات تقدیر میکنند و در سراسر کشور فعال هستند و ثانیاً کانونی را در جشنواره ایجاد میکنیم تا دستاوردهای گروههای جهادی ارائه و بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشند. در این زمینه می توان شاهد این دستاوردها بود.
پس از فراخوان جشنواره طی دو ماه گذشته، الحمدلله، نزدیک به 7400 اثر از 3200 گروه جهادی به دست ما رسید و تعدادی از آنها پس از ارزیابی ها به مرحله بعدی جشنواره راه یافتند. مقامات در تهران در آستانه مراسم روز ملی جهاد. یکی از نکات متمایز جشنواره نسبت به سایر جشنواره ها این است که رویکرد ارتقاء بخشی را برای شرکت کنندگان در نظر گرفته است.
سوال: چگونه؟
آقای حیدرپور: شرکتکنندگانی که میآیند، در بخش تخصصی که بهترین خلاقیتهای خود را در آن ارائه کردهاند، به مدت دو روز با بهترین مشاوران و اساتید این حوزه در این جشنواره شرکت خواهند کرد. اقتصادی، اشتغال، محرومیت زدایی، بهداشت و … که پیشاپیش به شما می گویم در این دو روز سرشان شلوغ است و پروژه شان به بلوغ بهتری می رسد و در مراسم نهایی که می شود آماده ارائه می شود. در روزهای 12 و 13 بهمن ماه در حضور داوران و مردم برگزار شد. ارائه بهتر و موثرتری داشته باشید.
سوال: 12 و 13 بهمن چند اثر می رسد؟
آقای حیدرپور: 40 اثر از بخش تخصصی جشنواره به این صحنه میرود. البته جشنواره بخشهای هنری و فرهنگی هم دارد.
سوال: در این پیش رویداد شما در حال برگزاری یک سری کارگاه آموزشی هستید، از این کارگاه ها و موضوعات آن برای ما بگویید.
آقای حیدرپور: از آنجایی که جشنواره به دنبال ترویج و گفتمان سازی جنبش های جهادی است، هدف سه گانه ای را برای اطلاع رسانی این رویداد طراحی کرده است: بخش تخصصی، هنری و ادبی. در بخش تخصصی به دنبال یک اثر علمی در زمینه تجربیات گروه های جهادی هستیم تا در زمینه های مختلف ثبت و تکثیر شود.
به عنوان مثال برای اینکه از شما و بینندگان بپرسم طرح تخصصی در حوزه جهادی و محرومیت زدایی دقیقا چیست، یکی دو مثال می زنم: فرض کنید یکی از گروه های خدماتی در یکی از آن ها مشکل زیست محیطی دارد. مناطق کمتر مورد علاقه و اینکه آفتی به نام لاورنتوس مردم و درختان این مناطق را ویران می کند. گروه جهادی ما با تخصص خود این مشکل را حل کرد و این اتفاق الگو گرفت.
یا باز هم در یکی از روستاهای استان اصفهان، گروهی از جهادگران آماده تقویت هویت یک دختر نوجوان روستایی برای تشکیل گروه سرود، صدای این گروه آواز را ضبط کردند و عروسک محلی ساختند. و این صدا روی عروسک بومی استفاده شد. صدا زدند و هنگام استفاده از عروسک به جای صداهایی که از این عروسک خارج می شود و مطابق فرهنگ ما نیست، صدای خود دختران نوجوان روستا پخش می شود.
در حوزه اقتصاد و اشتغال و همه این اتفاقات مثبت که به عمران و عمران محدود نمی شود. امروز الحمدلله گروه های جهادی پیشرفت زیادی کرده اند و در عرصه های مختلف فعالیت می کنند. این پروژه ها که برتر هستند و قبل از رویداد ما، در دو روز، روز اول؛ مهلت طرح آنها را دنبال می کنیم و روز دوم; تا بتوانند این رویداد، این دو عنوان مهم و جدی این پیش رویداد را که توسط اساتید مجربی که دوستشان می دانستیم، تولید کرده اند، بهتر ارائه دهند.
آقای حیدرپور: کارگاه های آموزشی بر این اساس است که بر اساس هر گروه، هر نوع کار در حوزه سلامت; مثلاً ما جزو دوستانی هستیم که به آنها خدمت می کنیم. آنها در حوزه سلامت هستند، کسانی که بیشترین تاثیر را در حوزه سلامت دارند با این بزرگواران در این زمینه همکاری می کنند.
سوال: اگر همه این آثار را جمع آوری و دنبال کنید به 12 و 13 بهمن می رسید که قرار است این 40 اثر که عصاره همه این آثار است برسد. تکلیف این 40 اثر چه می شود؟
آقای حیدرپور: بله، در قسمت تخصصی پنج محور داشتیم، محورهای ما نیز متکی به حوزه های مطلوب یک گروه خدماتی است. این 40 اثر دارای پنج میدان مسابقه مختلف هستند و کسانی که در این دوره تبلیغاتی توانسته اند نظر کارشناسان را جلب کنند به این رویداد می روند. این بزرگواران در حضور قضات که مرحله نهایی قضاوت است و در مقابل مردم و رهبران گروه های جهادی که جامعه ای از مبارزان جهادی هستند، ارائه مختصری می دهند و در آنجا رتبه بندی این بزرگواران مشخص می شود. و 13 که انشاالله اختتامیه جشنواره است. این طرح ها قابل تقدیر است و مهم ترین نکته در اینجا این است که با همکاری یک سری سازمان هایی که در حوزه محرومیت زدایی فعالیت می کنند به پروژه های ثانویه دست پیدا می کنیم تا با حمایت این سازمان ها، سازمان های جهادی و بچه ها در مناطق مختلف فعالیت کنند. کشور
سوال: بعد از آن چه اتفاقی برای این پروژه ها می افتد؟ بالاخره همه چیز را زیر نظر گرفتید و بررسی کردید و به یک طرح کامل و جامع رسیدید، حالا با آن طرح چه کار می کنید؟ آیا در این روستا و شهر اجرا می شود؟
آقای حیدرپور: این خلاقیت ها در واقع تجربه کودکان است، کاری که آنها انجام دادند. این فقط یک ایده نیست، یک طرح و آزمایشی است که انجام شده است، دوستان می آیند تا تجربیات خودشان را به سایر گروه های جهادی بگویند و برای اینکه بیشتر تکرار شود و رشد کند، جشنواره حمایت می کند تا بتوانند این کار را انجام دهند. این در سطح وسیع تری
سوال: آیا این طرح ها در صورت امکان در نمونه های مشابه در سراسر کشور قابل استفاده هستند؟
آقای حیدرپور: بله دقیقاً چون در طول جشنواره این مدل به طور کامل توسط شرکت کنندگان و دبیرخانه جشنواره اجرا و ارائه می شود، این امکان وجود دارد.
سوال: قبل از دوازدهم چند دور داوری دارید؟
آقای حیدرپور: دو سطح؛ مرحله ای از قضاوت که بزرگان امروز قبل از مراسم و سرانجام فردا عصر آن را طی می کنند و مرحله پایانی در 12 و 13 است.
سوال: نکته آخر؟
آقای حیدرپور: ما به دنبال ترویج گفتمان خدمات هستیم. یکی از راه های ترویج این گفتمان؛ اینها موفقیت هایی است که باید دید. خواهش من این است که شما عزیزان حتماً به دنبال دیدن این عید باشید و انشاءالله در پایان خدمت ایشان، دستاوردهای آن را تقدیم خواهیم کرد.