در عین حال، ایران به طور منطقی، جدی و مطابق با روح و متن برجام، پروژه اصلاح شده خود را برای بحث بازگشت به برجام ارائه کرد و انتظار می رود کشورهای طرف برجام، جدیت داشته باشند. احیای برجام، پیروی از تغییرات دولت در ایران با رویکردی سازنده تر به مذاکرات وین و تلاش برای پایان دادن به اختلاف بر سر متون مذاکرات تا مذاکرات در مسیر اصلی قرار گیرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، ایران با تمام قوا، جدی و با هیئتی منسجم از کارشناسان اقتصادی وارد دور قبلی مذاکرات وین شد و به نوعی تمام ابهامات و ادعاهای غرب را خنثی کرد که برای ادامه مذاکرات جدی نبود. گفتگو درباره احیای برجام و اتلاف وقت. . کشورهای اروپایی در حالی که تلاش میکردند ایران را به بیبرنامهریزی متهم کنند، با دو سند ایرانی مواجه شدند که دیدگاهها و پیشنهادات ایران برای لغو تحریمها و اقدامات هستهای را بیان میکرد.
یکی از سوالاتی که مقامات سه کشور اروپایی و آمریکا در مورد اسناد ارائه شده از سوی ایران در رابطه با لغو تحریم ها و اقدامات هسته ای ایران مطرح کرده اند این است که چرا اگر سیاست هسته ای ایران تغییر نکرده است، چرا اسناد جدید از نظر شکل و محتوای متن بسیار متفاوت است؟آیا آخرین پیش نویس بین ایران و 1 + 4 خلاصه شده است؟
با توجه به تحولات سه سال گذشته و خروج یکجانبه آمریکا و انفعال کشورهای اروپایی در قبال این اقدام، انتظار دستیابی ایران به توافقی که رئیس جمهور بعدی آمریکا تا دو سال دیگر بازنشسته شود، غیرمنطقی است. کشورها و سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل باید این را در نظر بگیرند. کشورهای اروپایی در حالی به متون ایرانی اعتراض دارند که آمریکا در حال حاضر و در جریان مذاکرات تحریمهایی را علیه ایران اعمال میکند و از سوی دیگر مقامات این کشور که در میان دموکراتها نیز دیده میشود، اعلام میکنند هرگونه توافق و بازگشت به برجام متزلزل است و با فرارسیدن رئیس جمهور جدید در ایالات متحده، این توافق لغو خواهد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بهتر است کشورهای اروپایی در این مرحله از مذاکرات از همکاری صرف با آمریکا و اسرائیل خودداری کنند و به جای آتشین، نقش فعال و متوازن را بین ایران و آمریکا ایفا کنند. مواضع سه کشور اروپایی درباره پیشنهاد ایران برای لغو تحریمها به نوعی از «کاسهای داغتر از خاکستر» خبر میدهد، در حالی که این آمریکاست که باید در این زمینه مدعی شود.
روسیه و چین در دیدار با مقامات ایرانی گفته اند که با ایران موافق هستند که بررسی و توافق بر سر “لغو تحریم ها” در اولویت مذاکرات خواهد بود.
کشورهای اروپایی و آمریکا در پایتخت های خود به این اسناد اعتراض کردند و خواستار بازگشت ایران به آخرین متن پایان یافته در دور ششم مذاکرات شدند.
در این زمینه باید گفت که تغییر دیدگاه موضوعی نیست که امروز اتفاق افتاده باشد. در جریان مذاکرات هسته ای از ابتدا تا کنون و حتی در جریان مذاکرات 2013-2015 که یک دولت آمریکا در قدرت بود، بارها اتفاق افتاده است که تیم مذاکره کننده آمریکا پس از ساعت ها رایزنی و تفاهم در مورد یک موضوع و با درک این موضوع، پس از مشورت با Wastengen، نظر خود را تغییر دادند. هنگامی که دولت در سال 2016 تغییر کرد، رئیس جمهور ترامپ به طور کامل تعهدات خود را نقض کرد و از برجام خارج شد. مقایسه این رفتارها و رویکردها با رفتار و اقدامات ایران پس از سال 2018; علیرغم خروج یکجانبه ایالات متحده از یک توافق بین المللی که تضمین کننده قطعنامه شورای امنیت است، آنها زنده مانده اند و به تعهدات هسته ای خود در مدت زمان طولانی عمل کرده اند.
مقامات ایرانی تاکید کرده اند که به دنبال یک “توافق خوب” هستند و مذاکرات با گروه 1+4 را آغاز کرده اند. ایران نه مذاکرات وین را ترک کرده و نه توافقات قبلی را به طور کلی رد کرده است. آنچه او به تازگی ارائه کرده است بیشتر ادامه متن پیش نویس قبلی است.
این دو سند بر اساس آخرین پیش نویس متنی است که در دور ششم مذاکرات ایران و گروه 1+5 در وین خلاصه شد که در آن تغییراتی در برخی قسمتها، اصلاحاتی در برخی قسمتها و اضافات و تفریق در برخی بخشها ایجاد شد. قطعات.
سه کشور اروپایی و ایالات متحده تاکید می کنند که مطالعه متون پیشنهادی ایران “زمان می گیرد” و در این میان، برنامه هسته ای ایران وارد یک بعد غیرقابل کنترل خواهد شد. این ادعا در حالی مطرح می شود که فعالیت های هسته ای ایران تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی است و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز آن را تایید می کند. در عین حال، اگر سه کشور اروپایی نگران زمان رسیدگی به اسناد ارائه شده هستند، می توانند متنی را پیشنهاد کنند یا از آمریکا بخواهند که پیشنهادات ایران برای لغو تحریم ها را به گونه ای جامع، جامع و کارآمد بپذیرد. . برای بهره مندی ایران از برجام از نحو مطلوب بهره مند شوید.
از سوی دیگر، هیئت ایرانی اعلام کرد که برای کوتاهتر کردن مهلت بازنگری متون مذکور، آمادگی دارد تا قبل از تعطیلات ۲۰۲۲ به طور جدی و فشرده در وین بماند و به مذاکرات ادامه دهد.
دور دوم مذاکرات امروز پنجشنبه در هوای سرد و برفی وین با درگیری شدید بین ایران و 1+5 بر سر اینکه آیا متون ایرانی باید مبنای مذاکرات باشد یا برنامه ششمین دور مذاکرات، از سر گرفته می شود. .
مذاکرات هسته ای برای بازگشت به آژانس با روی کار آمدن دولت بایدن آغاز شد و چندین دور مذاکرات انجام شد، اما بی نتیجه بود. در حالی که گمان می رفت جو بایدن پس از روی کار آمدن به برجام بازخواهد گشت، همانطور که در سایر توافقات بین المللی که ترامپ به طور یکجانبه از آن خارج شد، این کار را انجام داده است. اما امروزه هنوز بحث برانگیز است. افزایش تحریم های یکجانبه آمریکا طی سه سال گذشته در حوزه های مختلف حقوق بشر، تروریسم و … باعث شده است که در صورت عدم اجرای این توافق، لغو تحریم ها در عمل بی اثر شود و ایران نتواند از مزایای آن بهره مند شود. از این رو، دولت جدید ایران که از برجام نیز انتقاد کرده بود، با از سرگیری مذاکرات وین، اسنادی را براساس منافع ملی و نتیجه رای و نظر دولت ایران ارائه کرد. اجازه دهید طرفین دوباره مذاکره کنند.
انتهای پیام/
با وجود مخالفت سه کشور اروپایی و آمریکا با متون ایرانی، روسیه درباره پیشنهادات جدید ایران گفته است که این پیشنهادها می تواند مبنای مذاکره باشد. به نظر نمی رسد چین با متون ارائه شده مخالف باشد، اما گفته می شود پیشنهادات ایران را بررسی و تشریح کرده است و انتظار می رود در مذاکرات امروز (هفتم آذرماه) نظرات خود را ارائه کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز