به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما؛ مدیرعامل راه آهن کشور با اشاره به خودکفایی در تولید واگن های ریلی و باری گفت: سال گذشته هزار و 598 دستگاه واگن باری در کشور تولید شد که در مقایسه با 1400 دستگاه، رشد بیش از 50 درصدی ناوگان را به ثبت رساندیم. تولید.
مهندس صالحی با اشاره به اینکه بیش از 30 هزار واگن باری در کشور وجود دارد، گفت: 23 دستگاه لکوموتیو باری نیز در سال گذشته تولید شد و در حوزه واگن های مسافری نیازی به ما نیست و بنگاه های داخلی این واگن ها را تولید می کنند. وی بیان کرد: بهره مندی از فناوری های روز در حوزه ریلی در گسترش شبکه ریلی در جهان یک اصل است و ایران در مقایسه با کشورهای منطقه در جایگاه مناسب تری قرار دارد.
مدیر کل راه آهن کشور گفت: نسل جدید قطار; نسل قطارهای سریع السیر است که می تواند جایگاه ایران را از نظر فناوری در حمل و نقل ریلی ارتقا دهد.
آقای صالحی گفت: در زمینه هایی مانند راه آهن سریع السیر، سیگنالینگ برق و امنیت کارهای خوبی انجام شده است و در برخی زمینه ها در سطح بالاتری نسبت به کشورهای منطقه قرار داریم.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: تکمیل 4 تقاطع همسطح شمال به جنوب و رویکرد و سیاست خاص در حمل و نقل کالا می تواند در افزایش درآمد ترانزیت کشور نقش داشته باشد.
آقای افندی زاده گفت: هر چه سرعت قطارها را افزایش دهیم و زمان توقف را کاهش دهیم و سیستم های گمرکی را به سمت سیستم های مکانیزه سوق دهیم. زمان و هزینه سیر کاهش می یابد.
وی گفت: یکی از محورهای مهم در حوزه توسعه مهندسی راه؛ توجه به اتصالات ریلی و خطوط ترانزیتی برای استفاده از فرصت های ناشی از افزایش ظرفیت ریلی با استفاده از فناوری های جدید.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: گسترش حمل و نقل ریلی و توسعه بزرگراه ها نقش مهمی در تقویت روابط با کشورهای منطقه دارد.
آقای افندی زاده گفت: باید توجه داشته باشیم که تمامی مسیرهایی که از ایران می گذرد دارای مسیرهای موازی در سایر کشورها هستند و کشورهای همسایه نیز در حال کار بر روی زیرساخت ها و تفاهمات هستند تا از فرصت ترانزیت کالا توسط این جاده ها استفاده کنند. این نشان میدهد که باید از فرصتها با سرعت خاص خود استفاده کرد، زیرا این یک حملونقل مترقی است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت های حمل و نقل کشور گفت: ایران دارای 15 هزار کیلومتر شبکه ریلی است که راهی کوتاه، ایمن و ارزان برای حمل و نقل کالا بین کشورهای جنوب آسیا و اروپا است.
آقای خادمی گفت: شبکه ریلی کشور در چهار محور اصلی کریدور شمال – جنوب با تاکید بر اتصال به شبکه ریلی کشورهای همسایه برای جذب سالانه 15 تا 20 میلیون تن بار به این کریدور در حال توسعه است. .
وی گفت: لزوم تکمیل کریدور شمال – جنوب یک نیاز واقعی است که نیاز به توجه دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساختهای حملونقل کشور گفت: یکی از مهمترین راهکارهای انتقال حملونقل از جادهای به ریلی، تکمیل زیرساختهای حملونقل و رفع گلوگاهها در شبکه ریلی کشور است که در حال حاضر این هدف در حال تحقق است. طراحی و اجرای کریدور 4 ریلی و اتصال آن به بنادر مهم و مبادی ورودی و خروجی کشور در حال پیگیری است.