به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، شهرام محارنیا کل سرمایه گذاری پروژه خط انتقال آب را 1.5 میلیارد یورو عنوان کرد که به منظور تامین آب مورد نیاز و تکمیل زیرساخت های پروژه های شرکت ملی صنایع مس ایران اجرا شد. .
وی با بیان اینکه پروژه مذکور از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است افزود: قطعه اول به مسیر خط انتقال به طول 450 کیلومتر متصل می شود و مسیری به طول 14 متر برای جانمایی خطوط انتقال ایجاد می شود. حمل و نقل
رئیس طرح انتقال آب خلیج فارس در فلات مرکزی افزود: رفع تعارضات در اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس چالش بزرگی بود، اما با توجه به اینکه شرکت واسکو در گذشته این جاده را ساخته بود، شرکت ملی صنایع مس این جاده را خریداری کرد. و مالک جاده بازگشایی شده بود.
وی تهیه خطوط لوله مورد نیاز، ایجاد ایستگاه های پمپاژ آب و احداث سیستم آب شیرین کن را از دیگر ارکان پروژه انتقال آب خلیج فارس برشمرد و گفت: در این پروژه به 11 ایستگاه پمپاژ آب نیاز خواهیم داشت که آب را تا سقف پمپاژ می کنند. ارتفاع 4400 متر به آرامی. سرعت انتقال آب این پروژه 6.7 متر مکعب بر ثانیه است که بسیار قابل توجه است.
محارنیا افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سیستم آب شیرین کن قادر خواهد بود 200 میلیون متر مکعب آب شیرین کن را برای حمل و نقل آماده کند، بنابراین ظرفیت این خط انتقال از خلیج فارس 200 میلیون مترمکعب در سال است در حالی که امروزه صنعت نیاز دارد. مس فلات مرکزی 150 میلیون متر مکعب است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح از 16 مهرماه سال جاری آغاز شده است، خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود با احداث خط انتقال آب تا مهر 1406 به مجتمع های تولیدی صنعت آب ایران برسد.
سرپرست پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی افزود: پروژه مذکور یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی صنعت آب کشور است که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران راه اندازی شده است. با اجرای طرحهای عمرانی و پروژه ملی یک میلیون تنی کاتد مس ایران «کیمیا» متعهد شدهایم تا قبل از سال 1407 آب شیرینسازی شده را به فلات مرکزی تحویل دهیم تا بتوانیم طرحهای عمرانی را بهسرعت اجرا کنیم.
absnews