اگرچه رسانه های معند اطلاعات نادرستی مبنی بر “انهدام گسترده” رادار اس-300 در پایگاه هشتم شکری اصفهان و ربط دادن این موضوع به کشف بقایای دو موشک در خاک عراق منتشر کردند، اما تصاویر ماهواره ای که اخیرا منتشر شده حکایت از این موضوع دارد. وضعیت سلامت پایگاه هشتم شکاری اصفهان. و دارای رادار S300 است.
به گزارش ای بی اس نیوز، این در حالی است که طی هفته گذشته و به خصوص سه روز گذشته برخی رسانه های غربی مدعی شدند که اسرائیل بخش قابل توجهی از سامانه پدافند هوایی اس-300 در پایگاه هشتم شکاری اصفهان را منهدم کرده یا به آن آسیب وارد کرده است. رسانه های خارجی نیز این ادعاها را تکذیب کرده اند. آنها آب زیادی پمپاژ می کنند و تصاویر ماهواره ای چیز دیگری می گوید.
اگرچه مشاهده پرندگان کوچک در صبح روز جمعه 31 فروردین در اطراف پایگاه هوایی هشتم شکری اصفهان و فعال شدن متقابل پدافند هوایی در آن منطقه برای از بین بردن تهدیدات، به تصور نادرست حمله اسرائیل به ایران دامن زد. اما مقامات نظامی ایران اوایل اعلام کردند که صدای نسبتاً بلندی که در شرق اصفهان شنیده می شود با شلیک پدافند هوایی به سمت «اشیاء مشکوک» مرتبط است که هیچ خسارت یا حادثه ای در پی نداشته است و مشخص نیست که آیا این تهدید واقعی بوده است یا خیر. ساخت اسرائیل یا نه؟
ولی؛ از سوی دیگر رسانه های غربی از ساعات اولیه بامداد جمعه تحلیل هایی را در مورد ابعاد این ماجرا آغاز کردند. تحلیل هایی که بر اساس پیش فرض های خود و بر اساس خواسته های آنها ارائه شد و در نهایت منجر به انتشار اخبار ضد و نقیضی از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان شد.
اگرچه این دستاورد برای رژیم صهیونیستی و ایجاد احساس حمله اسرائیل به ایران در ابتدا مورد تایید مقامات ارشد رژیم صهیونیستی قرار نگرفت. اما گویا اسرائیل کم کم باور کرد که می تواند حمله پرندگان کوچک را به نام خود ثبت کند و با قبول مسئولیت این حادثه، افتخاری دروغین بر پای خود بنویسد.
با این حال، هیچ مدرکی مبنی بر ارتباط پرندگان کوچکی که در آسمان اصفهان دیده می شود با اسرائیل در دست نیست و سناریوی مورد نظر رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آن از جمله آمریکا، یعنی «حمله اسرائیل به ایران» از طریق پرندگان کوچک همچنان پابرجاست. ثابت شود شاید این امر رژیم صهیونیستی و شرکای آن را به سمت سناریوی جدیدی سوق داد و با اشاره به نشانه هایی مانند کشف پیشران دو موشک بالستیک هوایی در عراق، اعلام کردند که حمله به اسرائیل علیه ایران فقط چند پرنده کوچک نبوده است. و اینکه جمهوری اسلامی تلاش می کند آن را پنهان کند.
بنابراین رسانههای فارسیزبان خارج از کشور و برخی رسانههای غربی اصرار بیهوده به القای این واقعیت دارند که حادثه صبح جمعه 31 فروردین تنها به حمله «پرنده کوچک» خلاصه نمیشود. زیرا بر اساس تصاویر ماهواره ای در دسترس این رسانه ها، تخریب قابل توجهی در قسمت مرکزی سامانه پدافندی اس-300 ایجاد شده است و این امر ناشی از برخورد پرتابه هدایت شونده مشابه هواپیماهای خانواده اسپارو/سنگ است. موشک ها
تاکید رسانه های مخالف بر “حمله اسرائیل به ایران” و “خسارت گسترده به سایت اس-300 در اصفهان” ناشی از اصابت پرتابه هدایت شونده نه تنها بی اساس است و بدون هیچ مدرک و تصویر هوایی بیان و مخابره می شود. در مقابل، مقایسه برد موشک هایی که رژیم صهیونیستی از نقطه پرتاب به سمت اصفهان پرتاب کرد، نشان می دهد که احتمال اصابت کلاهک این موشک ها به سایت اس-300 در اصفهان وجود ندارد. بنابراین، کشف بقایای موشک های کشف شده در منطقه لطیفیه و عزیزیه عراق را نمی توان با سناریوی آسیب در سایت اصفهان مرتبط دانست.
ادعای انهدام سایت اس-300 در اصفهان به حمله رژیم صهیونیستی به ایران در صبح روز جمعه 31 آوریل و با استناد به تصاویر ماهواره ای ثبت شده از این سایت و کشف چند موشک بالستیک هوایی در عراق نسبت داده می شود قلمرو تصاویر ماهواره ای پخش شده در همان روز چنین ادعایی را ثابت نمی کند. برعکس، تصاویر ماهواره ای که اخیرا منتشر شده نیز حقیقتی را در مقابل این ادعا نشان می دهد.
روز جمعه 31 آوریل، CNN در یک روزنامه اختصاصی اعلام کرد که بر اساس تصاویر ماهواره ای به دست آمده، پایگاه هوایی اصفهان آسیبی ندیده است.
از سوی دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس به تازگی تصاویر ماهواره ای تهیه شده توسط پلنت لب را منتشر کرده است که نشان می دهد هیچ آسیب و آسیبی به سایت اس 300 در پایگاه اصفهان وارد نشده است. در این بین باید دید که داستان ها و تخیل قوی رسانه های معاند در مورد آنچه صبح روز جمعه 31 فروردین رخ داد تا چه حد ادامه خواهد داشت و حتی اگر همه شواهد سلامت سایت را تایید کند. اصفهانی ها این بار از چه سناریویی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی استفاده می کنند؟
انتهای پیام