آسانسورهای مترو تهران 11.5 متر معلق شدند
وی با تاکید بر اینکه این بخش برای مترو که حداقل 35 متر عمق دارد گزینه ای نیست، افزود: عمق ایستگاه های مترو زیاد است و نمی توان هر 11.5 متر برای آسانسورها خروجی ایجاد کرد. چون ایستگاه ها ساخته شد و در زمان طراحی ایستگاه ها یا استانداردها رعایت نشد و یا با سازمان استاندارد هماهنگی نکردند و الان مانده ایم آسانسورهایی که هست اما اجازه نمی دهند. مورد استفاده قرار گیرد.
چند سالی است که افتتاح ایستگاه های مترو با نصب آسانسور و پله برقی از الزامات شرکت مترو تهران است. اما این روزها آسانسور نصب می شود اما فعال نیست و این در ایستگاه های مترو داستان جدیدی شده است.
تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران نیز درباره این مشکل می گوید: مشکل عدم نصب و تکمیل آسانسور در ایستگاه های مترو به کمبود اطلاعات مورد نیاز سازمان استاندارد مربوط می شود چرا که می بینیم قوانین پیشنهاد شده است. توسط سازمان استانداری مربوط به این واحد مسکونی است و چگونه می توان در عمق 60 متری زیر زمین هر 11 متر خروجی ایجاد کرد و این امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه شهر تهران وضعیت مناسبی برای معلولان ندارد و از سوی دیگر سیستم حمل و نقل عمومی نقش اساسی در کیفیت زندگی این افراد دارد و در این میان مترو یکی از بهترین گزینه ها است، ادامه داد: : آسانسور و پله برق یکی از نیازهای اصلی مترو است. با این حال مطلع شدیم که ایستگاه مترو 17 شهریور هفته گذشته افتتاح شده و فاقد آسانسور است، در حالی که تعداد زیادی از ایستگاه ها فاقد آسانسور بوده و یا به شرکت بهره برداری مترو تحویل داده نشده و فاقد استانداردهای ایمنی هستند و همین امر باعث شده است. به خطوط قدیمی تر که خطوط جدیدتر وضعیت بهتری دارند.
به گزارش ای بی اس نیوز، چند سالی است که تهرانی ها برای فرار از ترافیک و سرعت در حمل و نقل مترو را برای تردد در شهر خود انتخاب می کنند. مترو که به دلایل مختلف از جمله سرعت بیشتر نسبت به سایر وسایل نقلیه، کمبود تردد و … در سبد سفر همه اقشار جامعه، جوانان، کارمندان، افراد مسن، توانمند و … قرار گرفته است. ; اما رسیدن به این شهر زیرزمینی با همه پله ها و عمق زیادش بدون داشتن وسایل کمکی مانند آسانسور یا پله برقی مخصوصا سالمندان، کلاس های خاص، توان یابان و … امکان پذیر نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، باید دید با کمک شهرداری و سازمان استاندارد آیین نامه جدیدی برای این نوع پروژه ها تدوین می شود یا خیر.
چتر نجات برای مسافران تور میلاد!
وی با بیان اینکه با این استدلال باید یک چتر برای بازدیدکنندگان از برج میلاد صرفه جویی کنیم، گفت: درها باید هر 11 متر باز شود، استاندارد هنوز تایید نهایی را صادر نکرده است.
شمس احسان تنها اشاره کوتاهی به عدم تایید آسانسور توسط سازمان استاندارد کرد که خواستار پیگیری بیشتر شد. مهندس مسعود درستی، مدیرعامل مترو تهران به سراغش رفتیم و دلیل تایید نشدن آسانسورهای مترو را جویا شدیم و او به ای بی اس نیوز اشاره کرد که همه ایرادات یک بند به عقب برمی گردد. حداکثر مسافتی که یک آسانسور باید در آن توقف کند 11.5 متر است، به عبارت دیگر، هر آسانسور باید هر 11.5 متر توقف کند و درهای خود را باز کند.
در سال های گذشته مسئولان شهرداری تهران به محض آماده شدن فضا از ایستگاه ها استفاده می کردند و نبود آسانسور و پله برقی صدای مسافران را به گوش می رساند تا اینکه مسئولان ارشد مدیریت شهری به شرکت مترو دستور دادند که هیچ ایستگاهی بدون آسانسور و آسانسور نباشد. پله برقی ها نباید باز شوند، سال ها تمام ایستگاه ها با آسانسور کار می کردند تا اینکه ایستگاه مترو در 17 شهریور هفته گذشته افتتاح شد. شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر این ایستگاه بدون آسانسور افتتاح شد!
absnews
اما مجتبی شفیعی، معاون حمل و نقل جاده ای شهرداری تهران در این باره می گوید: تعدادی از آسانسورهای ما در ایستگاه های راه آهن ساخته شده و به دلیل رعایت استانداردها تعطیل است و مذاکراتی با سازمان استاندارد و استانداردهای جدید انجام شده است. ایستگاه های مترو به زودی توسعه خواهند یافت.» اجرا می شود.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به عدم تاکید سازمان استاندارد بر روی آسانسور می گوید: عدم دریافت استاندارد ملی آسانسور در حالی است که زاکانی شهردار تهران در جلسات هیات دولت حضور دارد و باید این مشکل را نمی بینم.”
وی گفت: در حال رایزنی با مسئولان سازمان استاندارد هستیم تا بتوانیم راه حلی برای ایمن بودن پیدا کنیم.