کدام کشور اروپایی بیشترین تورم را تجربه کرده است؟
اتاق بازرگانی ایران در جدیدترین گزارش خود از تحولات اقتصاد جهان به بررسی وضعیت تورم مواد غذایی در اروپا و بررسی آخرین آمارهای موجود در این زمینه پرداخته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت مواد غذایی طی ماه های اخیر در سراسر اروپا به شدت افزایش یافته است و در ماه مارس با وجود کاهش قیمت انرژی، با جهش 19.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به عامل اصلی تورم تبدیل شد.
در همین حال، اگرچه قیمت مواد غذایی در سراسر اروپا وخیم است، اما وخامت آنها در مجارستان به اوج خود رسیده است. بر اساس گزارش یورواستات، دفتر آمار اتحادیه اروپا، قیمت مواد غذایی در این کشور در سال گذشته 45 درصد افزایش یافته است و این کشور بالاترین نرخ تورم مواد غذایی را دارد که فاصله زیادی با اسلواکی دارد. در سراسر اتحادیه اروپا به 29 درصد رسیده است.
این افزایش شدید قیمت مواد غذایی مصرف کنندگان را با مشکل مواجه کرد و آنها را مجبور به تغییر عادات غذایی خود کرد. علاوه بر این، بسیاری از شرکت های فعال در بخش مواد غذایی نیز تحت تاثیر افزایش قیمت قرار گرفته اند. عادات غذایی افراد به شدت تحت تأثیر قیمت مواد غذایی است که آنها باید قبل از خرید هر چیزی خیلی فکر کنند تا بتوانند آنچه را که می توانند بخرند یا اولویت آنهاست. به عنوان مثال، سوسیس یا ژامبون در حال حاضر در مجارستان به عنوان یک غذای لوکس در نظر گرفته می شود و بسیاری توان خرید آن را ندارند.
قیمت برخی از محصولات غذایی طی سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. اقلامی مانند تخم مرغ، شیر، کره و نان 72 تا 80 درصد افزایش یافته است و فشار مالی بر خانوارهایی با میانگین درآمد ماهانه کمی بیش از 900 دلار چندین برابر شده است.
اگرچه بسیاری از کشورهای اروپایی با شروع جنگ در اوکراین و تشدید بحران هزینه های زندگی، خشکسالی گسترده و افزایش قیمت انرژی، ناکارآمدی کشاورزی و صنایع غذایی کشاورزی در مجارستان و کاهش تاریخی ارزش، با مشکلات مشابه دست و پنجه نرم می کنند. از فورینت؛ واحد پول این کشور وضعیت تورم مجارستان را نسبت به سایر کشورهای اروپایی بدتر کرده است.
برای تامین هزینه های زندگی، نه تنها کشاورزان، بلکه رستوران ها، نانوایی ها و سایر مشاغل مواد غذایی نیز قیمت های خود را افزایش داده و لیست اقلام عرضه شده برای فروش را تغییر داده اند تا از غذاهای گران قیمت در محصولات خود استفاده نکنند. به عنوان مثال، تعدادی از کافه ها و رستوران ها در واکنش به افزایش قیمت روغن و گوشت قرمز، همبرگر و سیب زمینی سرخ شده را از منوی غذایی خود حذف کرده اند.
این وضعیت نرخ تورم مجارستان را به 25.6 درصد رساند که بالاترین نرخ تورم در اتحادیه اروپا است. میانگین تورم در اتحادیه اروپا در ماه گذشته 8.3 بود. افزایش هزینه ها باعث افزایش سریع دستمزدها می شود و در نتیجه شرکت ها مشتریان را تحت فشار قرار می دهند تا هزینه های اضافی خود را پوشش دهند.
در حالی که مجارستان یکی از تولیدکنندگان اصلی گندم، ذرت، دانه های روغنی و گوشت است، طبق مطالعه ای که در سال گذشته توسط اداره ملی ایمنی زنجیره غذایی انجام شد، حدود 30 درصد مواد غذایی زنجیره غذایی این کشور وارداتی است. از آنجایی که فورینت مجارستان طی سال گذشته 40 درصد در برابر دلار آمریکا و 20 درصد در برابر یورو تضعیف شده است، هزینه واردات و به تبع آن قیمت مواد مصرفی به شدت افزایش یافته است.
انتهای پیام