در حال حاضر پنج پروژه ابر انتقال آب دریا برای تامین آب مورد نیاز در دست اجراست که تا پایان دولت سیزدهم حدود یک میلیارد مترمکعب آب انتقال خواهد یافت.
به گزارش ای بی اس نیوز، در سالهای اخیر پروژههای زیادی در حوزه آب تعریف شده و با شروع به کار دولت با پروژههای نیمهتمام مواجه شد. از این مجموعه، از میان تعداد طرح های مختلف، تعدادی طرح به عنوان طرح های اولویت دار شناسایی شده است. طرح های انتقال آب نیز در این مجموعه گنجانده شده است.
فاز اول اولین خط لوله انتقال آب در سال 1398 اجرا شد و پیش بینی می شود سایر طرح های انتقال آب نیز به تدریج اجرا شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز استان های کم برخوردار تراز آب شرق و مرکز کشور باشد. تهیه خواهد شد. آن سوی دریای عرب و خلیج فارس. طرح انتقال آب دریای عرب و خلیج عربی برای هفت استان هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان بلوچستان، منابع آبی جدید تامین می کند.
برای اجرای این پروژهها حدود 3700 کیلومتر خط لوله کشیده میشود که آبهای خلیج فارس و دریای عرب را به هفت استان تعیینشده منتقل میکند. در حال حاضر طرح انتقال آب از دریای عرب به استان سیستان و بلوچستان در مجلس تصویب شده و مقرر شده اجرای این پروژه بزرگ در بخش دریا و مخازن به سرعت به پایان برسد. ، و پیشرفت این پروژه هم اکنون 8 درصد است.
بر این اساس خط دوم انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی نیز اواخر سال گذشته آغاز شد، در حالی که اولین خط انتقال آب در سال 1387 تعریف و در سال 1388 تصویب و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
بر اساس پیش بینی ها، خط دوم انتقال آب خلیج فارس تا چهار سال آینده به بهره برداری می رسد. از سوی دیگر خط سوم انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی به مرکزیت استان اصفهان در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.
بر اساس آخرین اطلاعات این پروژه، عملیات اجرایی این خط در غرب بندرعباس آغاز شده و در این منطقه دستگاه های تصفیه آب در حال احداث است. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده طی چهار سال آینده، میزان آب تولیدی دستگاه های نرم کننده آب کشور در نزدیکی دریا شش برابر خواهد شد.
همانطور که اعلام شد پنج مگا پروژه انتقال آب دریا برای تامین آب مورد نیاز فعال است که این پروژه های بزرگ بخشی از نیاز آبی مناطق خاصی از کشور را تامین می کند و توسعه این مگا پروژه ها با کمک صنایع در حال انجام است.
بر اساس آخرین آمار، خطی از دریای عرب برای استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی احداث می شود. این پروژه تاکنون 13 درصد پیشرفت داشته و 280 میلیون مترمکعب آب شیرین کن برای 30 میلیون نفر انجام می شود. در این پروژه ایجاد شده است. در مجموع 100 هزار میلیارد تومان هزینه پروژه های پیش بینی شده را نشان می دهد.
سیستان و بلوچستان یکی از اصلی ترین نقاطی است که وزارت نیرو در آن تامین آب این منطقه را تضمین می کند. مجموعه ای از پروژه های چند سطحی پیشنهاد شده است که در سه حوزه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اجرا می شود. بخش، 115 حلقه چاه در برنامه کوتاه مدت. طراحی شده، طرح انتقال آب سفره شهری در برنامه میان مدت و طرح انتقال دریای عرب در برنامه بلند مدت در نظر گرفته شده است.
همچنین پروژه خط انتقال برق استان های یزد و کرمان 96 درصد پیشرفت داشته و خط دوم پارسال قطع شد و بر اساس این طرح 200 میلیون متر مکعب آب شیرین به فلات مرکزی منتقل می شود.
خط انتقال آب بعدی استان اصفهان است که باید مشکل کمآبی صنعت را حل کند و 400 میلیون مترمکعب آب برای اصفهان یعنی 200 میلیون مترمکعب در ابتدا شیرینسازی میشود.
بر اساس ماده 36 قانون برنامه ششم توسعه، ایران موظف است 70 درصد تجهیزات مورد نیاز سامانه های آب شیرین کن در داخل و 30 درصد آب مورد نیاز استان های ساحلی را از خلیج فارس از عمان تولید و جانمایی کند. دریا و دریای خزر از منابع آبی. شیرین کننده تهیه کنید.
با در نظر گرفتن اولویت تامین آب شرب تمامی مناطق کشور و با در نظر گرفتن ظرفیت موجود تامین آب دریا، اهمیت اجرای طرح های نمک زدایی در کشور و به ویژه نوار ساحلی خلیج فارس. دو برابر شده است و این در دولت 13 نیز مهم است. دستور کار تعیین شده است.
هر ساله تعدادی پروژه آب شیرین کن از محل خرید تضمینی احداث می شود و بسیاری از آنها در حال بهره برداری هستند. بر این اساس در سال های 1398، 1399، 1400 و 1401، 7، 2، 8 و 6 قرارداد برای راه اندازی پروژه آب شیرین منعقد شد.
با توجه به ماهیت این پروژه ها که منبع تامین آب آنها دریاست، قراردادهایی در این حوزه در خصوص آبرسانی به شهرهای سواحل جنوبی کشور منعقد شده است که از جمله استان های پیشرو در این حوزه می باشند. سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان. .
از سال 1400 تاکنون طرح های آب شیرین کن در استان های مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و بوشهر اجرا شده است که از جمله آنها فاز چهارم آب شیرین کن زاهدان، نمک زدایی نهنوگ، بافاق، مهدی آباد آوین و فاز 4 آب شیرین کن بوشهر است. ، نمک زدایی عسلویه (با خنده) و ….
همچنین در این حوزه پروژه های متعددی در استان های سیستان بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر با ظرفیت اسمی تولید آب 96 هزار و 550 مترمکعب در روز در دست ساخت و توسعه است.
توسعه زیرساخت های صنعت آب در مناطق و حوضه های مختلف کشور از جمله احداث سدها و سدها، ایجاد خطوط انتقال، کانال ها و تصفیه خانه های فاضلاب، شبکه های آبرسانی و شبکه های توزیع و همچنین تنوع بخشی به بخش های آب. . سوالات در دستور کار دولت و وزارت نیرو قرار دارد.
بر این اساس امروزه به مرور زمان با رشد اقتصاد و افزایش مصرف آب و همچنین افزایش تقاضا برای منابع آب، هر ساله شاهد تحلیل این منابع هستیم، بر این اساس، استفاده از استفاده از آب های نامتعارف از جمله استفاده از آب دریا جزو برنامه های وزارت نیرو است.
انتهای پیام