رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار آخرین وضعیت آزادسازی سهام را تشریح کرد.
مجید عشقی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه تصمیم گیری درباره سهام هنوز نهایی نشده است، توضیح داد: انتظار می رود مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی برگزار شود. امکان برگزاری این مجامع با حضور یک تا دو درصد از سهامداران وجود ندارد، زیرا مجمع به رسمیت شناخته نمی شود. سال 2019 نیز با همین مشکل مواجه بود. مجامع برگزار شد، اما 0.01 درصد از سهامداران در مجامع حضور داشتند. البته طبق قانون تجارت دور دوم مجمع با هر تعداد سهامدار برگزار می شود اما از نظر محتوایی مشارکتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: هر یک از شرکت های سرمایه گذاری استانی دارای مقیاس بزرگ و ارزش بازار بالایی هستند. باید فرمولی برای افزایش مشارکت مردم در جلسات شرکت وجود داشته باشد. پس از تشکیل جلسات هیئت مدیره، تکالیف باید تعیین و تغییر کنند. رفع این مشکل مدتی طول کشید و در صورت رفع شدن، پس از برگزاری مجامع نمادها بازگشایی خواهند شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در این راستا سازوکاری در حال بررسی است که موضوع سهام نشان دهنده حضور فرد دیگری اعم از اخلاقی یا فیزیکی در مجمع باشد.
عشقی معنای آزادسازی سهام عدالت را این است که سهام دیگر در اختیار دولت نیست و گفت: اقساط سهام عدالت به طور کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام توسط هیچکس وثیقه نیست اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر فروش سهام را برای همه مقدور کنیم، به دلیل کثرت سهامداران و کم حجم بودن سهام، فشار فروش شدیدی بر 35 شرکت بورسی وارد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که فلسفه وجود سهام در سهام، فروش نیست، بلکه استفاده از سود این سهام در بلندمدت است. منافع مالکیت و مدیریت در دست مردم است. سهامداران مستقیم ممکن است شخصاً در جلسات شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامدار دارند، فقط نمی توانند سهام خود را بفروشند.
عشقی درباره امکان فروش سهام نیز بیان کرد: باید بر اساس شرایط بازار تصمیم گیری شود که درصدی از سهام قابل فروش باشد. شرایط بازار یکی از دلایلی است که در صورت امکان فروش سهام، سهامداران بزرگ آن را می خرند و سهام از دست مردم خارج می شود. در بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع مالکیت سهام تاکید جدی شده است. ممکن است در طول زمان بحث فروش مطرح شود.
وی همچنین در آخرین تصمیم در خصوص 13 شرکت بدون سرمایه اظهار داشت: نهاد خصوصی مسئولیت راه اندازی هلدینگ 13 شرکت بدون سرمایه را بر عهده دارد. البته اخیراً مقرر شد از 13 شرکت، آنهایی که شرایط را دارند به بورس یا فرابورس بروند و بقیه شرکت ها تبدیل به هلدینگ شوند.
انتهای پیام