دولت سیزدهم با درک اهمیت احیای واحدهای اقتصادی نیمه فعال و راکد، تا زمان اجرای طرح حرکت، احیای واحدهای اقتصادی، برای فعالسازی مجدد کارخانههای راکد و تعطیل و بازگشت کارگران به کارخانهها تلاش زیادی کرد.
در راستای اجرای سیاست فعال سازی واحدها و کارخانجات تعطیل و راه اندازی مجدد خطوط تولید، 2700 واحد اقتصادی در کشور و 4000 واحد اقتصادی راکد و نیمه فعال تا پایان سال راه اندازی خواهند شد. سال
به گفته محمد مخبر – معاون اول رئیس جمهور، اگر بخواهیم به غیر از طرح نهضت احیا به دنبال احیای این واحدها باشیم، حداقل سه سال طول می کشد تا این واحدها به چرخه اقتصادی کشور بازگردند. بسیاری از کارشناسان بازار کار احیای کارخانه های تعطیل شده توسط دولت سیزدهم را یکی از اقدامات موثر برای ایجاد اشتغال پایدار می دانند.
به گفته وی بازگشت کارگران به کارخانه ها باعث فعال شدن مجدد زنجیره های تولید می شود که این امر برای رونق تولید ملی و امنیت شغل و معیشت کارگران موثر است.
بر اساس اعلام معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 80 هزار شغل از ابتدای دولت سیزدهم و فعال شدن واحدهای راکد و نیمه فعال در کشور ایجاد شده است. واحدها پرداخت شده است.
ناصر چمنی، فعال کارگری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، معتقد است احیای کارخانه های تعطیل شده و واحدهای راکد و نیمه فعال بر بازار کار تاثیر دارد، چرا که یکی از ظرفیت های اشتغال، شرکت هایی هستند که رکود و تعطیلی را تجربه کرده اند و عملا در حال تعطیلی هستند. خارج از چرخه اشتغال و فعالیت، از اقتصاد خارج می شوند.
با حمایت صندوق کارآفرینی امید در احیای واحدهای راکد، نیمه تمام و نیمه فعال، ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه راکد در کشور به چرخه تولید بازگشت و ۷ هزار و ۹۶۰ شغل جدید ایجاد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، موضوع حمایت از نیروی کار و حمایت از کارفرمایان، بخشی از وظایف ذاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و بر این اساس رویکرد حفظ اشتغال موجود و بقای بنگاه های اقتصادی، حمایت است. برای تولید و سرمایه گذاری، بهبود فضای کسب و کار و کار و رفع موانع از چرخه تولید را از اولویت های خود قرار داده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، تقویت و حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط یکی از راهکارهای حمایت از تولید ملی، رشد و شکوفایی اقتصادی است، بر این اساس موضوع برخورد با بنگاه های اقتصادی و احیای واحدهای راکد و صنایع نیمه فعال همواره مطرح بوده است. از دغدغه های مقام معظم رهبری بوده و ایشان بر ضرورت احیای صنایع کوچک و متوسط به عنوان یکی از برنامه های اساسی دولت تاکید کردند.
صندوق کارآفرینی امید به عنوان یکی از متولیان اجرای نهضت احیا در کشور از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 357 واحد اقتصادی را حمایت و بیش از 600 میلیارد تومان تسهیلات به این بنگاه ها پرداخت کرده است.
در خرداد ماه امسال 546 پروژه راکد و نیمه فعال با سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد تومانی و ایجاد بیش از 8 هزار شغل با حضور معاون اول رئیس جمهور و تنها در 8 ماه پس از دولت به چرخه اقتصاد کشور بازگردانده شد. بر عهده گرفت.
انتهای پیام
بر اساس آخرین آمار 2700 واحد اقتصادی در سراسر کشور احیا شده و 4000 واحد اقتصادی راکد و نیمه فعال تا پایان سال احیا خواهند شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز