به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از وزارت نیرو، احمد قندهاری ادامه داد: بر اساس برنامه منابع و مصرف سدها که در ابتدای هر سال هیدرولیکی تهیه، تصویب و اعلام می شود، میزان آبدهی برای مصارف مختلف سدها سدهای سراسر کشور و همچنین حوضه آبریز دریاچه ارومیه مشخص می شود.
وی افزود: با توجه به کاهش چشمگیر بارندگی های پاییزی از یک سو و بهبود بارندگی های زمستانی از سوی دیگر، زمان رهاسازی آب از سدهای دریاچه ارومیه برای تامین بخشی از آب دریاچه مشخص شده است.
رئیس حوضه آبریز ارس ادامه داد: در سال هیدرولوژیکی جاری بارندگی های پاییزی نسبت به سال گذشته ۹ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۰ درصد کاهش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بارندگی در سال جاری نسبت به میانگین بلندمدت حوضه دریاچه ارومیه 28 درصد افزایش نشان می دهد. در این شرایط رهاسازی 10 میلیون مترمکعبی آب سدهای مهاباد، بوکان و ساروق در مرحله اول برنامه ریزی از 12 اسفند ماه جاری آغاز شد.
رئیس حوزه آبخیز ارس ادامه داد: بی شک تخلیه آب به دریاچه ارومیه نیازمند هماهنگی کامل مدیران بود که با نظارت رئیس ستاد حوزه آبخیز ارس فعال شد.احیای دریاچه ارومیه.
قندهاری گفت: در این راستا از اواسط پاییز تمهیدات و اقدامات لازم به گونه ای برنامه ریزی شده است که با بسته شدن کانال های کشاورزی و با مراقبت و نظارت مستمر برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، حداکثر آب ممکن به حد نصاب برسد. این دریاچه به گونه ای است که حجم آب ورودی به دریاچه در سال گذشته سه بار از رودخانه های اصلی اندازه گیری شده است.
وی افزود: مرحله بعدی رفع انسداد پس از اتمام این دوره رفع انسداد و با در نظر گرفتن پوشش برف حوضه، ذخیره آب سدها و با توجه به اولویت تامین پایدار آب شرب به مناطق شهری و بارش های فصلی تا ماه می برنامه ریزی شده است.
رئیس حوزه آبخیز ارس افزود: با توجه به تعداد رهاسازی ها و اندازه گیری های نرم افزاری انجام شده و به لطف بارندگی های زمستانی، علیرغم سه سال خشکسالی متوالی و بارندگی اندک در پاییز امسال، تراز دریاچه 1270.2 متر و حجم است. در آن بیش از یک میلیارد و به 400 میلیون مترمکعب رسیده است و امید است با تداوم بارندگی های زمستانی و بهاری شاهد وضعیت بهتر دریاچه ارومیه در سال آینده باشیم.
absnews