رادیکال ها جذب و روی سطح پلیمریزه می شوند. اتصال الکترونها و یونها به یکدیگر و ایجاد پیوند شیمیایی با مولکولهای رسوبشده روی سطح، منجر به ایجاد لایهای ضخیم و متراکم بر روی سطح میشود که ضخامت آن بین 30 تا 300 نانومتر قابل کنترل است.
تصفیه پلاسما با استفاده از این سیستم در یک محفظه اتمسفر کنترل شده، تحت خلاء متوسط و با معرفی گازهای انتخابی انجام می شود. برای انجام این کار، ابتدا سطح را با یک گاز یا مخلوط گاز یونیزه شده توسط یک ژنراتور فرکانس رادیویی (RF) تمیز و فعال می کنند. سپس بسته به مشخصات مورد نظر، یک مونومر گازی یا مایع مناسب به داخل محفظه تزریق می شود. مولکول های مونومر با استفاده از انرژی فرکانس رادیویی جدا می شوند و الکترون ها، یون ها، رادیکال های آزاد و غیره را ایجاد می کنند.
ایجاد سطوح آبگریز و آب دوست، تمیز کردن سطوح، فعال سازی سطح، بهبود چسبندگی، ضد لک و ترشوندگی بهبود یافته از مزایای این فناوری است.
از دیگر کاربردهای این سیستم می توان به خاصیت ضد لک، خاصیت آبگریز فعال شدن سطح، احتراق آهسته یا حتی خاصیت آب دوست دائمی و بهبود چسبندگی در مواد اشاره کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز دستگاه های الکترونیکی به رطوبت حساس هستند و عایق رطوبتی این دستگاه ها اهمیت خود را زمانی نشان می دهد که دستگاه های الکترونیکی به طور ناخواسته در معرض رطوبت شدید قرار بگیرند یا با آب تماس پیدا کنند. بسیاری از دستگاه ها مانند بردهای مدار الکترونیکی، تلفن، هدفون، بردهای الکترونیکی و لوازم الکتریکی به این خاصیت نیاز دارند.
یکی از شرکت های فناوری امکان ایجاد خواص آب بندی در قطعات الکترونیکی را با استفاده از سیستم پردازش پلاسمای خلاء ارائه می دهد.
به گزارش ستاد نانو، سیستم تصفیه پلاسمای خلاء دستگاهی است که برای تصفیه و فعال سازی سطح یا رسوب لایه نازکی از پلیمر با خواص مطلوب بر روی سطوح مختلف استفاده می شود.
انتهای پیام
سیستم تصفیه پلاسمای خلاء دستگاهی است که قابلیت ضد آب بودن سطوح و اجسام دو بعدی و سه بعدی را دارد و می توان از آن برای ساخت محصولات ضد آب به ویژه در صنایع الکترونیک یا نساجی استفاده کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز