اخبار اقتصادی روز

آب باید محور وحدت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها باشد – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز

وزیر نیرو تاکید کرد: به منظور پیگیری جدی و مستمر مصوبات این جلسه، هر کشور باید رسماً نماینده ای را به عنوان مسئول اجرای مصوبات شورای حکام معرفی و گزارشی را به شورای حکام ارائه کند. جلسه چهاردهم (2024).

وی افزود: با توجه به کاهش کمی و کیفی منابع آب از یک سو و افزایش جمعیت و نیاز روزافزون کشورها به آب بیشتر از سوی دیگر، شاهد چالش‌هایی در داخل و خارج از مرزها هستیم که گاهی اوقات در روابط سیاسی کشورهای دارای حوضه و منابع آبی مشترک

به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در سیزدهمین نشست شورای حکام مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری با بیان اینکه همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورها و سازمان های عضو این مرکز وجود دارد، گفت: شورایی که بخشی از ماموریت ها و اهداف مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری است از زمان ایجاد این مرکز (از سال 1381) و تداوم آن، می توان آن را به عنوان الگویی موفق در توسعه و گسترش همکاری های منطقه ای در مدیریت منابع آب و … تلقی کرد. مولفه های مرتبط در سطح بین المللی و منطقه ای.

وزیر نیرو تاکید کرد: یقین دارم که نتیجه این اجلاس تصمیمات مثمر ثمر خواهد بود و آب به عنوان محور اتحاد کشورها، زمینه ساز شکوفایی زندگی مردم خواهد بود.

محرابیان گفت: همچنین با توجه به وقوع خشکسالی های طولانی مدت طی دو دهه گذشته و نیاز به بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی، در ایران با افت شدید سطح سفره های زیرزمینی مواجه هستیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: مواجهه و مدیریت این چالش‌ها بر مسئولیت کشورهای منطقه و لزوم ارتقای سطح همکاری‌های منطقه‌ای برای مقابله و مدیریت این چالش‌ها، ایده ایجاد یک نهاد منطقه‌ای قابل استفاده است. پتانسیل های منطقه و جذب همکاری های بین المللی، توسعه ظرفیت ها و ارائه ابزاری برای حل مشکلات مدیریت آب، اولین بار توسط دولت جمهوری اسلامی ایران و با حمایت یونسکو در سال 2002، مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری (مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری) پیشنهاد شد. زیر نظر یونسکو در تهران تأسیس شد.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، در دو دوره قبل، موفق شدیم جلسه شورای حکام را به صورت مجازی برگزار کنیم و با بهبود شرایط و با توجه به تاکید دولت سیزدهم بر گسترش تعاملات منطقه ای، جلسه شورای حکام را به صورت مجازی برگزار کنیم. از این رویداد برای برگزاری یک جلسه حضوری استفاده کرد.

absnews

وزیر نیرو در پایان از اعضا خواست تا در اسرع وقت نمایندگان خود را معرفی کنند تا بتوانند با مرکز ارتباط فعال داشته باشند و گفت: از مدیر مرکز می خواهم مرکز را به صورت دائمی فعال کند و با اعضا و نکات آنها ارتباط برقرار کند. از نظر، آنها را با پیشنهادات و موضوعات مورد علاقه دریافت کنید.

رئیس هیات عامل مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری با توجه به اینکه مهم است فعالیت های این مرکز توسط هیات دولت به عنوان بالاترین مرجع تصمیم گیری، هدایت و کنترل شود، گفت: دوازده جلسه هیات مدیره فرمانداران تاکنون در شهرهای مسقط، پایتخت عمان (در دو دوره) و دوشنبه، پایتخت تاجیکستان (برای یک دوره) میزبان نشست شورای حکام بوده‌اند.

محرابیان با اشاره به بیست و یکمین سالگرد تاسیس این مرکز در 25 بهمن ماه گفت: برای رویارویی با چالش های فعلی و آتی مدیریت آب در ابعاد مختلف با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی و در عین حال تحقق عدالت، توسعه اجتماعی و اقتصادی یکی از اولویت های اصلی مدیریت جهانی آب، به ویژه در مناطق در حال توسعه و کمتر توسعه یافته، ایجاد تعادل پایدار بین عرضه و تقاضای آب است.

وی افزود: در ادامه تلاش خواهد شد تا این همکاری ها روند رو به رشد خود را طی کند و از این رو بستر مناسبی برای تبادل تجربیات و درس های آموخته شده از کشورهای منطقه با یکدیگر خواهد بود. حل مشکلات و چالش های آبی مانند سیل ناگهانی و خشکسالی های طولانی مدت و استفاده از تامین آب غیر متعارف.

وزیر نیرو با بیان اینکه از سوی دیگر وقوع بی رویه سیل و خشکسالی های ناگهانی و حکمرانی نامطلوب آب نگرانی هایی را در خصوص امنیت آب در قرن بیست و یکم ایجاد کرده است، گفت: از سوی دیگر به دلیل مصرف بی رویه منابع آبی (آب‌های سطحی و زیرزمینی) و تبدیل آن‌ها به پساب، آب‌های جهان به طور فزاینده‌ای کیفیت سالم خود را از دست می‌دهند و آلودگی آب مشکل بزرگی است و این مشکل در ایران نیز به‌طور جدی وجود دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه “آب باید محور وحدت توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو باشد”، گفت: زمان آن فرا رسیده است که گام بلندی در مدیریت و اداره منابع آب برداریم. آب در حوزه اب.”

وی افزود: همچنین فعال سازی این مرکز به عنوان مرکز توسعه مدیریت منابع آب، تبادل تجربیات و استفاده از آخرین فناوری ها مورد توجه اعضا بود که امیدواریم به این اهداف دست یابیم.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد و توسعه ظرفیت های مناسب با توجه به نیازهای ملی و منطقه ای کشور، گفت: این مهم از طریق روش های رهگیری دستاوردها و تجربیات موفق و متناسب با شرایط دینی، فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی است. کشورها. اتخاذ رویکردهای مناسب قابل دستیابی است.

وی افزود: کاهش نزولات جوی و بارش برف، افزایش تبخیر ناشی از افزایش گرمایش زمین، کاهش حجم رودخانه ها و دریاچه ها، خشک شدن دریاچه های بزرگ، افزایش مصرف آب شهری و سایر اثرات منفی بر محیط زیست به وضعیت وخیم اشاره می کند. روبروی جهان و منطقه ما.

وی همچنین حضور آنلاین برخی از نمایندگان کشور در این نشست را برجسته کرد و ادامه داد: این موفقیت بزرگ مرهون اراده سیاسی مسئولان کشورهای عضو شورای حکام است که به اهمیت و نقش حیاتی مدیریت آب واقفند. در منطقه و لزوم ارتقای فعالیت های مرتبط با مدیریت آب مدیریت آب شهرداری ها به طور ویژه در اینجا گرد هم آمده اند تا با اتخاذ تصمیمات منطقی و مناسب روند ارائه خدمات به کشورهای منطقه را تسهیل و حمایت کنند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اکنون در زمانی زندگی می کنیم که جهان تحت فشار تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن از جمله بلایای آب است. منابع آب جهانی تحت تأثیر گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی از نظر کمی و کیفی در حال تغییر هستند. منطقه ما نیز یک منطقه خشک و نیمه خشک است و تقریباً همه کشورهای عضو شورای حکام به نوعی دارای چنین آب و هوایی هستند و اغلب تحت تأثیر پیامدهای تغییرات آب و هوایی قرار دارند.

وی افزود: در ادامه برنامه اجلاس سران، پیشنهادها و پروژه های منطقه ای و مشترک مرتبط با مسائل آب ارائه و مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
محرابیان پیشنهاد کرد: با مشارکت موثر در پروژه های معین، با انجام پروژه های تحقیقاتی و برگزاری دوره های آموزشی و ظرفیت سازی در کشورهای شورای حکام به حل مشکلات آب کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *